Soru: Selamun Aleykum. Resmi nikah bozulunca, dini nikah da bozulur mu? Dini nikahtan vazgeçmeyen erkek haram mı işlemiş olur?
Cevap: Ve Aleykum Selam. Tağuti sistemin nikahı ile Allah’ın şeriatında ki, nikahın arasında hiçbir bağlantı yoktur! Çünkü Rabbimiz Tebâreke ve Teâlâ bize tağutu inkar etmeyi emrediyor!
(1) Allah Subhanehu ve Teâlâ şöyle buyuruyor:
“Herkim tağutu inkar edip Allah’a iman ederse, muhakkak ki, o kopması mümkün olmayan en sağlam bir kulpa sımsıkı sarılmış olur. Allah işitendir, bilendir. Allah, iman edenlerin velisidir. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Küfredenlere gelince onların dostları da tağuttur! Onları aydınlıktan karanlıklara çıkarır. İşte onlar cehennem ashabıdır, onlar orada ebedi kalacaklardır!”
Bakara Suresi 256, 257
(2) Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
“Sana indirilene ve senden önce indirilenlere inandıklarını iddia edenleri görmedin mi? Kendilerine tağutu inkar etmeleri emrolunduğu halde hakem olarak tağuta başvurmak istiyorlar! Şeytan, onları uzak bir sapıklığa düşürmek istiyor!”
Nisa Suresi 60